Quinoa raspberry- fennel salad with pomegranate

VEG S GR GLTN savory pancakes with french cheese

Quinoa fennel-raspberry salad with pommegranade

Summer goodness.

Full color along with ripe summer flavors together in a light salad.
The perfect meal on a summers eve’s.

What do you need:

– 150 g quinoa.
– 300 ml of water.
– Seeds of a half pomegranate.
– 5 spring onions, white part in the length chopped.
– 1/2 fennel, sliced ​​as thinly as possible or rasp on the mandolin.
– 1 handful of parsley, finely chopped.
– Fresh raspberries for decoration.
– Pepper and fleur de sel to taste.

– Raspberry vinaigrette, see recipe here

How to prepare:

Bring the water to a boil with the quinoa. Allow the quinoa to be cooked gently with the lid on for 15 min. until you have a nice dry grain.

Heat some coconut oil in a skillet and  glaze the spring onions in 1 to 2 min.
Scoop from the skillet and set aside.

Place the quinoa in a large bowl and stir briefly.
Add spring onion, parsley, fennel and pomegranate to it and toss gently to combine.

Add pepper to taste and add some fleur de sel.

Place a turret of  quinoa mixture on the plate.
Top with raspberry dressing and some fresh raspberries.

pommegranade

Quinoa fennel-raspberry salad with pommegranade

———————————————————————————————————————————–

Zomerse goedheid.

dutch

Volle kleuren samen met rijpe zomerse smaken samen in een lichte maaltijd salade.
‘n ideale maaltijd voor op ‘n zomeravond.

Wat heb je nodig:

– 150 g quinoa.
– 300 ml water.
– Pitjes van een 1/2 granaatappel.
– 5 lente uitjes, witte gedeelte in de lengte fijn gesneden.
– 1/2 venkel, zo dun mogelijk gesneden of gerasp op de mandoline.
– 1 handvol peterselie, fijn gesneden.
– Verse frambozen ter decoratie.
– Peper en fleur de sel naar smaak toevoegen.

– Framboos vinaigrette, zie recept hier

Hoe te bereiden:

Breng het water met de quinoa aan de kook en laat de quinoa met de deksel op de pan in 15 min. zachtjes gaar worden, totdat er een mooie droge korrel is ontstaan.

Verhit wat cocosolie in een koekepan en fruit in 1 á 2 min. de lente ui.
Schep uit de pan en zet opzij.

Doe de quinoa in een grote kom en schep deze even om.
Voeg lente ui, peterselie, venkel en granaatappel toe.
Schep alles voorzichtig door elkaar.

Voeg naar eigen smaak peper en wat fleur de sel toe.

Plaats een torentje van de quinoa salade op het bord.
Maak af met de framboos dressing en wat verse frambozen.

Comments
2 Responses to “Quinoa raspberry- fennel salad with pomegranate”
  1. bernadetteyoungquist says:

    What beautiful food styling!

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] – SPICED HOT CHOCOLATE – RHUBARB MERINGUE CAKE – RED VELVET CUPCAKES – QUINOA RASPBERRY- FENNEL SALAD WITH POMEGRANATE – BLOOD ORANGE – […]



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

  • All recipes and images © Copyright -for the taste of love- by Lenny Cornelia Eeuwes 2013. All rights reserved.

    Please no stealing.

%d bloggers like this: