Pizzetta

snelle pizzetta Carot cake - raw - vegan - gluten free Carot cIn a jiffy Pizzetta

Wonderful warm summer days often mean that, after you’ve been out a long day, you suddenly realized that you are hungry.

At this kind of moments it is that my love will say ” your quick pizza is what i could really use right now’.

Being a treat for the whole family, in no time you will have this pizzetta on the dinner table.

What do you need: 

Dough: 6 pizzetta’s (VGN)
– 250 g wholemeal flour
– 4 g baking powder
– 2 g bicarbonate
– 4 grams of fine pink Himalayan salt
– 150 ml of tepid water (this is a mixture of 1/2 and boiling water, 1/2 Cold Water)
– 1 tablespoon olive oil

For the toppings:

– Turkish sambal sauce.
– 2 small red onions, cut in fine rings.
– 1 smocked mackerel filet
– Pistou (basil) pesto
– 1/2 courgette in thin slices
– Pinch of chili flakes.
– Black olive tapenade.
– Fennel, thinly sliced.
– Green olives.
– Grated hard goat’s cheese.

snelle pizzettaCarot cake - raw - vegan - gluten freeCarot caHow to prepare:

Mix the dry ingredients together, add the oil and the water and stir with a spoon until a ( crumbly) mass.

Dust a work surface with some flour and knead the dough with the palms for about 10 minutes. This is done by making a push and pull movement from and towards you.

Divide the dough into 6 equal portions the size of a golf ball.

Roll each ball into a thin flat disk.

Preheat the oven on 250 degrees celcius

Garnish with ingredients of your choice. Everything is possible just follow your taste.

Bake for 8-10 min. per pizzetta.

Three possible combinations:

Spicy smoked Mackerel Pizzetta:

1. Turkish sambal sauce spread on the dough.
2. Some grated cheese.
3. Smoked mackerel pieces with red onion rings
4. Just before you put the pizzetta in the oven put a dash of olive oil on top of it.

Zucchini Pizzetta:

1. Pistou (basil) pesto spread on the dough.
2. Some grated cheese, this is not absolutely necessary without cheese is also nice and the pizzetta remains vegan.
3. Thinly sliced ​​zucchini with some chili flakes on top.
4. Just before you put the pizzetta in the oven put a dash of olive oil on top of it.

Fennel olive Pizzetta:

1. Black olive tapenade spread on the dough.
2. Some grated cheese, this is not absolutely necessary without cheese is also nice and the pizzetta remains vegan.
3. Few thinly sliced ​​zucchini on top with some thinly sliced ​​fennel and some green olives.
4. Just before you put the pizzetta in the oven put a dash of olive oil on top of it.

 

———————————————————————————————————————————–

Snelle Pizzetta 

dutch

HEERLIJK WARME ZOMERDAGEN BETEKENEN VAAK DAT, NA EEN LANGE DAG BUITEN TE ZIJN GEWEEST, JE JE INEENS BESEFTE DAT JE HONGER HEBT. 
OP DIT SOORT MOMENTEN ZEGT MIJN LIEF STEEVAST  “DIE SNELLE PIZZA IS WAAR IK NU ECHT TREK IN HEB ‘.
EEN TRAKTATIE VOOR HET HELE GEZIN, IN EEN MUM VAN TIJD OP DE EETTAFEL MAAKT PIZZETTA EEN GOEDE ZOMERMAALTIJD.

Wat heb je nodig:

Deeg: 6 pizzetta’s (VGN)
– 250 g bloem volkoren
– 4 g wijnsteenzuurbakpoeder
– 2 g bicarbonaat
– 4 gram fijn gemalen roze Himalaya zout
– 150 ml lauw water (dit is een mengsel van 1/2 en kokend water, 1/2 koud water)
– 1 eetlepel olijfolie

Voor de topping:

– Turkse sambal saus.
– 2 kleine rode uien, fijne ringen gesneden.
– 1 gerookte makreel filet
– Pistou (Franse basilicum) pesto
– 1/2 courgette in dunne plakjes
– Snufje chili vlokken.
– Zwarte olijven tapenade.
– Venkel, in dunne plakjes.
– Groene olijven.
– Geraspte Hollandse geitenkaas.

Hoe te bereiden:

Voor het deeg: meng de droge ingrediënten, voeg de olie en het water toe en roer met een lepel tot een (kruimelig) massa.

Bestuif een werkblad met wat bloem en kneed het deeg met de handpalmen voor ongeveer 10 minuten.
Dit doe je door het maken van een duw en trek beweging van en naar je toe.

Verdeel het deeg in 6 gelijke porties ter grootte van een golfbal.

Rol elke bal in een dunne platte schijf.

Verwarm de oven voor op 250 graden celcius

Garneer met ingrediënten van uw keuze. Alles is mogelijk volg gewoon je smaak.

Bak 8-10 min. per pizzetta.

Drie mogelijke combinaties:

Pittge gerookte Makreel Pizzetta:

1. Turkse sambal saus verspreid over het deeg.
2. Bestrooi met wat geraspte kaas.
3. Verdeel de gerookte makreel stukjes met rode uiringen
4. Net voordat je de pizzetta in de oven zet een scheutje olijfolie op de top van het.

Courgette Pizzetta:

1. Pistou (basilicum) pesto verspreid over het deeg.
2. Wat geraspte kaas, dit is absoluut niet noodzakelijk, zonder kaas is ook lekker en de pizzetta blijft veganistisch.
3. Dun gesneden courgette met wat chili vlokken bovenop.
4. Net voordat je de pizzetta in de oven zet een scheutje olijfolie op de top van het.

Venkel en Olijf Pizzetta:

1. Zwarte olijven tapenade verspreid over het deeg.
2. Wat geraspte kaas, dit is absoluut niet noodzakelijk, zonder kaas is ook lekker en de pizzetta blijft veganistisch.
3. Paar dunne plakjes courgette met een aantal dun gesneden venkel en enkele groene olijven bovenop.
4. Net voordat je de pizzetta in de oven zet een scheutje olijfolie op de top van het.

Leave a comment

  • All recipes and images © Copyright -for the taste of love- by Lenny Cornelia Eeuwes 2013. All rights reserved.

    Please no stealing.