Savory Courgette Muffins with Capers and apricots /// Hartige Courgette Muffins met kappertjes en abrikozen

VEG S

Courgette muffins savory

Autumn in full bloom.

Now that summer has gone I embrace the fall with both arms. A new color palette appears by itself, so our body ask for other flavors.
The balance between salty and sweet is what makes this muffin.

What do you need: for 6 muffins

– 100 g spelt flour.
– 50 g of corn flour.
– 2 eggs.
-100 G butter at room temp.
– 1 g of tartaric acid baking powder.
– 1 g baking soda (sodium bicarbonate).
– 200 g grated zucchini.
– Good pinch of salt.
– 300 g grated hard goat cheese.
– 1.5 tablespoon capers.
– 4 g4droogde abrokozen, finely chopped.
– Coarse sea salt and chilli flakes on top.

How to prepare:

Preheat the oven to 180 degrees celcius.

Grease the muffin baking tin well.

Put the flour, the baking powder together with a pinch of salt in a mixing bowl and mix together.

Add the eggs and butter and mix until a batter.

Stir in courgette, capers and cheese there briefly and fill the muffin pan evenly with the batter.
Straighten the top with the convex side of a spoon

Sprinkle top with some grains of sea salt and chilli flakes.
Finally divide the apricots on top.

Bake in the oven for 35 minutes or until a toothpick that you’re in the center comes out clean.

** Tip: use non sulphured apricots, incorporated within this more of the nutritious substances of apricot like iron.

Courgette muffins savory———————————————————————————————————————————–

Herfst in volle bloei.

dutch

Nu de zomer voorbij is omarm ik de herfst met beide armen. Een nieuw kleuren palet verschijnt vanzelf en zo vraagt ook ons lichaam andere smaken. De balans tussen zout en zoet is wat deze muffin maakt.

Wat heb je nodig:  voor 6 muffins.

– 100 g spelt meel.
– 50 g mais meel.
– 2 eieren.
-100 g boter op kamer temp.
– 1 g wijnsteenzuur bakpoeder.
– 1 g zuiveringszout (natrium bicarbonaat).
– 200 g geraspte courgette.
– flinke snuf zout.
– 300 g gerapste harde geiten kaas.
– 1,5 eetlepel kappertjes.
– 4 g4droogde abrokozen, fijn gesneden.
– grof zee zout en chilli vlokken voor boven op.

Hoe te bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.

Vet het muffin bakblik goed in.

Doe het meel, de bakpoeders met snuf zout in een mengkom en mix door elkaar.

Voeg de eieren en boter toe en mix tot een beslag.

Roer de courgette, kappertjes en kaas er kort door en vul de muffinvorm gelijkmatig met het beslag. Strijk de bovenzijde glad met de bollezijde van een lepel

Bestrooi boven op met wat korrels grof zeezout en chillivlokken.
Als laatste verdeel je de abrikozen boven op.

Bak in de oven voor 35 min. of totdat je een prikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt.

** tip: gebruik ongezwavelde abrikozen, deze bevaten meer van de voedzame stoffen van de abrikoos zoals ijzer.

Leave a comment

  • All recipes and images © Copyright -for the taste of love- by Lenny Cornelia Eeuwes 2013. All rights reserved.

    Please no stealing.