Green Salad with anchovies dressing /// Groene Salade met ansjovis dressing

  S GR GLTN savory pancakes with french cheese

 

ceasar salad dressing - dairy free

When the weather is good and the vibe is flowing I feel great. And as much I love to cook … warm weather asks for simple made meals. A good and nourishing salad is just perfect after a day’s work,  even better when enjoy sitting in sunshine.

This just 5min. salad makes a good side dish on your diner table as well. When decorated with edible flowers it’s just a real eye catcher on your table and for sure smiles will be given to the host.

Preparation: 15 min.

What you need: 2 pers. main meal

For the salad:
– 1 romaine lettuce head
– Kalamati olives
– 2 boiled eggs
– 1/2 cucumber
– 1 large ripe avocado

For the dressing:
– Zest of 1/2 lemon
– Juice of 3/4 lemon
– 2 handfuls of raw walnuts
– 1 or 2 handfuls of fresh parsley (I used fresh Moringa leaves, however, this is a very readily available product)
– 1 small red sharp pepper
– 1 dessert spoon of mustard
– 10 anchovy fillets

How to prepare:

Place a pan of water on the fire and cook the eggs firm to hard.

Meanwhile, cut the lettuce in coarse strips.
Place in a colander, rinse and drain well.

Put all dressing ingredients in a food processor and blend until relatively smooth. If you do not own a food processor a hand blender will do the trick as well.

Cut the cucumber and avocado into slices and mix together with the olives between the drained salad.
Toss in the dressing and decorate with some edible flowers such as marigold and cornflower or beetroot sprouts.

With, love

———————————————————————————————————————————-

ceasar salad dressing - dairy free

dutch

Als het weer is goed en de zon straalt voel ik me geweldig. Alhoewel ik met liefde graag kook… vraagt ​​warm weer om eenvoudige snelle maaltijden. Een lekkere en gezonde salade is perfect na een dag werken. Zelfs nog lekkerder als je deze genietend in de zonneschijn kan eten.

Deze in 5 min. klaar salade is ook een goed bijgerecht op je diner tafel. Versierd met eetbare bloemen het is een echte eye catcher en zal het je zeker een glimlach of twee opleveren.

Bereiding:  15 min.

Wat heb je nodig: 2 pers. maaltijd

voor de salade:
– 1 romaine slakrop
– Kalamati olijven
– 2 gekookte eieren
– 1/2 komkommer
– 1 rijpe grote avocado

voor de dressing:
– zest van 1/2 citroen
– sap van 3/4 citroen
– 2 handen vol rauwe walnoten
– 1 a 2 handen verse peterselie ( ik heb vers Moringa blad gebruikt echter is dit een heel erg gemakkelijk verkrijgbaar product)
– 1 kleine rode scherpe peper
– 1 dessert lepel mosterd
– 10 ansjovis fillets

Hoe te bereiden:

Plaats een pan met water op het vuur en kook hierin de eieren stevig tot hard.

Snijd ondertussen de sla krop in grove repen fijn.
Doe deze in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.

Doe alle dressing ingredienten in de foodprocessor en mix tot een relatief gladde pasta. Als je geen foodprocessoer hebt kun je hier ook met een handstaafmixer gebruiken.

Snijd de komkommer en avocado in plakken en mix deze door de uitgelekte salade samen met de olijven.
Hussel de dressing erdoor en decoreer met wat eetbare bloemen zoals korenbloem en goudsbloem of met rode biet kiemen.

With, love

ceasar salad dressing - dairy free

Comments
2 Responses to “Green Salad with anchovies dressing /// Groene Salade met ansjovis dressing”
  1. bernadetteyoungquist says:

    Looks delicious!

Leave a comment

  • All recipes and images © Copyright -for the taste of love- by Lenny Cornelia Eeuwes 2013. All rights reserved.

    Please no stealing.