Asian Fishcakes /// Aziatische Viskoekjes

GR GLTN Orange dade cake

Asian fishcakes

My favorite Asian Snack.

If I can not resist something it are fishcakes.

A healthy snack easily made yourself. The fresh taste of lime and coriander combines fine with the full flavor of cumin and ginger.

What do you need: for 10  cakes.

– 400 g white fish fillet, minced. This can be pollock or cod.
– 1 red pepper finely chopped, if you prefer it not too spicy, first remove the seeds before you cut it fine.
– Zest of 1 organic ongewaxed lime, finely grated.
– 10 g fresh coriander, chopped.
– Pinch of salt.
– 2 teaspoons ground cumin.
– 1 teaspoon finely grated fresh ginger.
– 2 tablespoons fish sauce.
– 1 tablespoon soy sauce.
– 1 tablespoon gomasio (sesame salt mix).
– 50 almond flour.
– 2 tablespoons spelt flour.
– Olive oil for frying.

How to prepare:

Put the fish in a bowl and add the spices.
Mix this well.

Mix the fish sauce and soy sauce and add little
by little the flour.

Now form little cakes.

Heat in a large skillet bottom olive oil and bake until golden brown per 3 to 4 per time.

** Tip: Also nice is to replace large pink shrimp fish.

———————————————————————————————————————————–

Mijn favoriete Aziatische snack.

dutch

Als ik iets niet kan weerstaan zijn het wel viskoekjes.

Een gezonde snack die je simpel zelf maakt. De frisse smaak van limoen en koriander combineert fijn met de volle smaak van komijn en gember.

Wat heb je nodig:  voor 10  koekjes.

– 400 g witvis filet, fijn gehakt. Dit kan bv koolvis of kabeljauw zijn.
– 1 rode peper fijn gesneden, als je het niet te pittig wilt verwijder je eerst de zaadjes voordat je het fijn snijd.
– Schil van 1 biologische ongewaxte limoen, fijn geraspt.
– 10 g verse koriander, fijn gehakt.
– Snufje zout.
– 2 theelepels gemalen komijn zaad.
– 1 theelepel fijn geraspte verse gember.
– 2 eetlepel vis saus.
– 1 eetlepel soja saus.
– 1 eetlepel gomasio ( sesam-zeezout mix).
– 50 amandel meel.
– 2 eetlepels spelt meel.
– Olijfolie om in te bakken.

Hoe te bereiden:

Doe de vis in een mengkom en voeg de kruiden toe.
Meng deze goed door elkaar.

Meng de vis saus en soja saus erdoor en voeg beetje
bij beetje het meel toe.

Vorm nu kleine koekjes.

Verhit in een koekepan een flinke bodem olijfolie olie en bak de koekjes per 3 a 4 goudbruin

* *tip: Ook lekker is om de vis te vervangen voor grote roze garnalen.

Comments
2 Responses to “Asian Fishcakes /// Aziatische Viskoekjes”
  1. Fish cakes are a favorite around here, Cornelia. Thanks for sharing…

Leave a comment

  • All recipes and images © Copyright -for the taste of love- by Lenny Cornelia Eeuwes 2013. All rights reserved.

    Please no stealing.