Anchovies dressing – Dairy free /// Ansjovis dressing – zuivelvrij
With this dressing you have a delicate flavor that in a short time transforms any simple green salad into a
nutritious meal.
Preparation: 5 min.
What you need:
– Zest of 1/2 lemon
– Juice of 3/4 lemon
– 2 handfuls of raw walnuts
– 1 or 2 handfuls of fresh parsley (I used fresh Moringa leaves, however, this is a very readily available product)
– 1 small red sharp pepper
– 1 dessert spoon of mustard
– 10 anchovy fillets
How to prepare:
Put all dressing ingredients in a food processor and blend until relatively smooth.
If you do not own a food processor a hand blender will do the trick as well.
Nice to be eaten with this Green salad, on a toast with a boiled or poached egg or as filling for a jacket sweet potato.
With, love
———————————————————————————————————————————-
dutch
Met deze dressing heb je in korte tijd een fijne smaakmaker waarmee je een simpele groen salade om tovert in een
voedzame maaltijd.
Bereiding: 5 min.
Wat heb je nodig:
– zest van 1/2 citroen
– sap van 3/4 citroen
– 2 handen vol rauwe walnoten
– 1 a 2 handen verse peterselie ( ik heb vers Moringa blad gebruikt echter is dit een heel erg gemakkelijk verkrijgbaar product)
– 1 kleine rode scherpe peper
– 1 dessert lepel mosterd
– 10 ansjovis fillets
Hoe te bereiden:
Doe alle ingrediënten in de food processor en mix tot een relatief gladde pasta.
Als je geen foodprocessoer hebt kun je hier ook met een handstaafmixer gebruiken.
Lekker bij deze groene salade, op toast met een gekookt of gepocheerd eitje of als vulling in een gepofte zoete aardappel.
With, love