Winter chocolate milk

VEG VGN S GR GLTN savory pancakes with french cheese

Cacaomilk

Nothing More Satisfying Than a cup of hot chocolate after a long winter walk

I love my chocolate. Especially in the winter as a soothing hot milk. Not a regular chocolate milk from the store but one simply made ​​by myself.

Preperation: 10 min.

All you need is: for 2 ( large) cups

– 500 ml. milk, soy milk or almond milk
– 1 tbl. spoon of Dutch or Raw cocoa
– Dash of Cardamon
– Dash of Cinnamon
– 1 tbl spoon of honey

How to make it:

Mix the (soy)milk, spices and cocoa together well.
Heat on medium heat on the stove meanwhile beating well with the whisk so that foam arises.When it is hot, pour 2 cup 2/3 full. The rest is done in a milk frother and froth the milk as for your coffee. If frothy divide on both cups. add on top a little cinnamon and ready to enjoy together on the couch.

———————————————————————————————————————————–

Niets fijner dan een kop warmende chocolade melk
na een lange winter wandeling

dutch

Ik hou van chocolade. Zeker in de winter periode als de ijsbloemen op de ramen staan is niets zo aangenaam als een warme chocomel. Ik bedoel dan niet  de kant-en-klare supermarkt versie, maar zo’n zelfgemaakte chocomel zonder pakje. Super lekker, veel gezonder en net zo snel klaar.

Bereiding: 10 min.

Wat heb je nodig: 2 (grote) mokken 

– 500 ml. melk, soja melk  of amandel melk.
– 1 eetlepel  (Raw) cacao.
– Snufje gemalen Kardamon.
– Snuf gemalen kaneel.
– 1 eetlepel honig.

Hoe te bereiden:

Mix de melk, kruiden en de cacao samen met een garde in een steel pannetje.
Verwarm op medium vuur onderwijl met de garde kloppend zodat zodat de melk schuimig wordt.
als het warm is schenk je iedere mok voor 2/3 vol. De overige melk klop je op in een melk opschuiven schuimig als de melk voor een cappuccino.

Wanneer schuimig genoeg verdeel je dit over beide mokken. Strooi wat extra kaneel boven op en klaar om samen fijn op de bank te genieten.

Comments
One Response to “Winter chocolate milk”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] MADE PALEO LAVENDER – SEA SALT CHOCOLATE – RASPBERRY VINAIGRETTE – SPICED HOT CHOCOLATE – RHUBARB MERINGUE CAKE – RED VELVET CUPCAKES – QUINOA RASPBERRY- FENNEL SALAD WITH POMEGRANATE […]



Leave a comment

  • All recipes and images © Copyright -for the taste of love- by Lenny Cornelia Eeuwes 2013. All rights reserved.

    Please no stealing.