Parsley root /// Wortelpeterselie

parsely root - wortel peterselie

Parsley root

The parsley root (Petroselinum crispum var. Tuberosum) is a parsley species from which we eat the root. This tap root that’s about 15 cm long is like a smaller version of a parsnip.
Parsley root is rich in vitamin C and vitamin B1 and B2 and is a good source of calcium.

The taste is fresh and much like normal parsley and taste of celeriac. Only with a slightly sweeter taste.
To prepare to root parsley you wash it. It is not necessarily peeled.

Root parsley is eaten raw, cooked or from of the oven.
It’s a real seasoning flavor to soups, broths, stews or raw in a salad.

RECIPES:
Red rice salad with parsley root

———————————————————————————————————————————–

dutch

———————————————————————————————————————————–

Wortelpeterselie

De wortelpeterselie (Petroselinum crispum var. tuberosum) is een peterselie soort waarvan we de wortel eten. Deze penwortel die zo’n 15 cm lang is lijkt op een kleine uitvoering van de pastinaak. De wortelpeterselie  is rijk aan vitamine C vitamine B1 en B2 en is een goede calcium bron.

De smaak is fris en lijkt op normale peterselie en de smaak van knolselderij alleen is de wortelpeterselie iets zoeter van smaak.
Om te wortelpeterselie te bereiden was je deze even. Je hoeft hem niet perse te schillen.

Je kunt wortelpeterselie zowel rauw als gekookt of uit de oven eten.
Het een echte smaakmaker voor soepen, bouillons, stoofgerechten of rauw in een frisse salade.

RECEPTEN:
Rode rijst salade met wortelpeterselie

 

Leave a comment

  • All recipes and images © Copyright -for the taste of love- by Lenny Cornelia Eeuwes 2013. All rights reserved.

    Please no stealing.